saint benoit

    eski bir fransız lisesi, okul, okulum. eskiden çok güzel bir okulmuş fakat şimdi tam bir tiki yetiştirme yurdu. taniz oralbi ve uğur aktaş gittiğinde içi boşalacaktır zira bu öğretmenler okuldaki tek düzgün insanlardır. ne yazık ki taniz oralbi seneye ayrılacağını söylemiştir. sınıf geçmek çok zor sınıfta kalmadan mezun olmak neredeyse imkansızdır. taniz in sınıfından geçilebilirse hayatta yapılamayacak şey yoktur derler. tanizin 4 ü normal bir manyak fransız hocanın 6 sına eşitken, normal bir manyak fransız hocanın 6 sı normal bir hocanın 8 ine eşittir. bir hoca tarafından tarafıma tarihinde kalansız geçen sınıf olmadığı söylenmiştir. her sınıfta en az iki adet üst dönemden öğrenci bulunur adeta gelenek gibidir*, bir başka geleneği de bir ay boyunca her gün öğle tenefüslerinde yeni gelen hazırlıklara uzak mesafeden su atılmasıdır*. üstünüze düşerse acıtır. geleneğin uygulanışı sırasında gökyüzü bir süreliğine görülemeyebilir. bu seneki hazırlıklardan biri* bu sulardan birini havada tuttuktan sonra bütün bahçeye gösterip içmiştir. eskiden hapishane ve hastane olarak kullanılmıştır. hastahane olarak kullanıldığı zamanlarda beden odasının morg olduğu söylenir. revirinde herşeyden para istenir. örneğin burkulan ayak bileğini sarmak 2 ytl aspirin 1 ykr dir. otopark çıkışından aşağı inerken sağda kocaman "sen benuva" yazmaktadır. lise 4 ler okuldan soyutlanmışlardır. kendi kantinleri kendi bahçeleri ve kendi katları vardır. 2006 yılında 200 hazırlığın 52 sini sınıfta bırakmış bunuda gururla herkese söylemiş, çok tepki çekmiştir bunun üzerine bizim sizin paranıza ihtiyacımız yok beğenmiyorsanız gidin gibi şeyler söylemiştir. kayıt olunmadan önce 2 kere düşünmek gerekir ama eğer kayıt olunacaksa unutulmamalıdır ki cazım abi hayat kurtarır okulun fotokopicisi olan cazım abi den pantalon dahil herşey temin edilebilir.
    tarihçesi için http://tr.wikipedia.org/wiki/Saint_Benoit
    (15.04.2007 00:12)

bob marley

    aslan lakaplı rasta saçlı reggae sanatçısı. jamaica nın adını ona en yakın kasaba olan alexandria ya uzaklığından alan nine miles* bölgesinde doğmuştur. "if you are the big tree, we are the small axe. sharpened to cut you down, ready to cut you down."diyerek verdiği özgürlük savaşının nedenini ve amacını özetlemiştir. efsanenin doğuşu diye biyografi niteliğinde bir kitabı da vardır. kitap daha çok ünlü olmadan önceki yaşantısından ve tüm dünyanın tanıdığı ölümsüz savaşçı haline gelene kadar yaşadıklarından bahseder. onu daha yakından tanımak, fikirlerini, düşündüklerini, yaşadıklarını ve söylediklerini öğrenmek isteyenler için birebirdir. ünlü olduktan sonra bmw kullanmış fakat"halk zaten ona ait olan bir şeyi neden çalmak istesin ki? "diyerek kapılarını hiç kilitlememiş, neden bmw kullandığı sorulduğunda ise bob marley and the wailers ı temsil ettiği için demiştir. yıllarca yapımcılar tarafından dolandırılmış, ilk albümü hit olmasına rağmen günümüzün parasıyla 100* ytl civarı bir para almıştır. şarkılarını diyaframdan değil yürekten söylemiş, 11 mayıs 1981 de hayata veda ettiğinde arkasında 100 lerce eser bırakmıştır. o güzelim sesiyle "no woman no cry"*demesi insanda çok değişik hisler uyandırır. ölümüyle ilgili bir teoride tehlikeli şeyler söylediği için cıa in düzenlediği bir süikaste kurban gittiği söylenir. ölümünden bir süre önce futbol oynarken ayağını kırmış,tedavi eden doktorun yaptığı içeriği belirsiz bir iğneden sonra hastalanmıştır*. rastafari felsefesine göre şu anda zion da ikamet etmektedir.
    (14.04.2007 14:46)

rasta

    rasta sözcüğü çoğu dilde rastafari dinine inanan kişiler için kullanılırken bizim dilimizde bu kişilerin genelinin sahip olduğu saç modeli için kullanılır. yaptırması uzun* oturması ise daha da uzun* sürer. basit bir şekilde anlatmak gerekirse geriye doğru taranan saç*büküldükten sonra üzerine yapay balmumu vs sürerek oluşturulur. yapıldıktan sonra 3-4 günde bir yıkanmak gerekir fakat bu yıkanma işleminin çok özenli yapılması gerektiğinden çoğu kişi üşenir ve saçlarını uzun süre yıkamaz bu nedenle rastalı saçın kötü koktuğu yanılgısı oluşmuştur. uzadığı taktirde uzayan rastanın dibi ortasından ayrıldıktan sonra saç buradan geçirilerek eski haline getirilir.uzun süre bakımsız kalan kıvırcık saçta kendiliğinden oluştuğu gözlemlenmiştir*. daha fazla bilgi için http://www.howtodread.com/index.html ve http://www.dreadturk.com.tr.tc/
    (13.04.2007 17:05)

volkan konak

    katıldığı programlardan gördüğüm kadarıyla etrafında bir enerji alanı* olan karadenizli türkücü. gardaş, cerrahpaşa ve dido bilinen parçalarındandır. gardaş ı kazım koyuncu nun cerrahpaşa yı ise babasının ölümünün ardından yazmış olması, bu parçaları dinlerken içinizin titremesine neden olur. canlı performansı ise bambaşkadır öyle ki bir türküsüyle sizi gözyaşlarına boğarken hemen ardından söylediği bir sözle gülümsemenize yol açabilir. "bu memleketin insanıyla ince belli bardaktan çay içmek dışında hiçbir ortak yönüm kalmadı" demesi dünüşündürücüdür.
    (13.04.2007 16:35)

lestat de lioncourt

    yıllar önce seyrettiğim vampirle görüşme adlı filmde yer alan psikopat vampir. baş parmağında zaman zaman kurbanlarının şah damarlarını delmekte kullandığı sivri bir yüzüğü vardır.
    --! spoiler !--
    filmde louis ile birlikte eve attıkları iki hatundan birini diğerinin önünde yemesi ve kalan hatunu da odadanın ortasında sehpa şeklinde duran tabutun içine kapatıp, üstüne oturduktan sonra psikopat bir şekilde kahkahalar atması, louis in kan için insan öldürmek zorunda kalmaktan bir kez daha tiksinmesini sağlamıştır.
    --! spoiler !--
    benim için vampir imajının yaratıcısıdır.
    (13.04.2007 03:29)

blind guardian

    konserlerinde seyirciyi coşturmayı iyi bilen power metal grubu. şarkıları genelde yüzüklerin efendisi ile aynı zamanda geçmektedir. özellilkle the bard's song un konser kayıtları dinlenmelidir zira seyirci bu parçayla ayrı bir coşar.
    (13.04.2007 02:54)

sayfa: 1...-5-6-7

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.